آشنایی با بازارها

بازارهای مالی جایی است که خریداران و فروشندگان سهام ، اوراق قرضه ، ارز و کالا را معامله می کنند و قیمت بر اساس ساز و کار عرضه و تقاضا مشخص می شود.

قبلاً به صورت سنتی با حضور در یک مکان ، افراد به صورت فیزیکی اقدام به معامله میکردند اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و گسترش شبکه های ارتباطی ( تلفن ، فکس و اینترنت ) نیاز به مراجعه حضوری کم رنگ شد .از این سو میتوان تعریف جدیدی از بازار را ارائه داد که عبارت است از:

بازار مکانی است که طرف های عرضه و تقاضا برای تعیین قیمت، در آن به رقابت می پردازد و گفته ساده تر بازار محیط و فضایی را برای نیروهای عرضه و تقاضا به وجود می آورد که در آن بر اساس شرایط و رقابت ، قیمت منصفانه کشف شده و داد و ستد انجام می شود ( بر اساس احساسات و انتظارات غالب بازار ، قیمت های معامله را در هر زمان تعیین می گردد )

بازارهای مالی علاوه بر تعیین قیمت و برقراری تعادل بین عرضه و تقاضا ، مبادلات را طبق ضوابط بین شرکت کنندگان تسهیل می کند که دوستان در کتاب نهادهای پولی و مالی نوشته دکتر شهرآبادی و رحمانی می توانند مفصلاً در این رابطه مطالعه کاملی داشته باشند.

به طور مثال: در بازار تبادلات ارزی ، انجام مبادله و انتقال پول بین کشورها و ارائه اعتبار را میسر می سازد در حالی که بازار سرمایه وظیفه انتقال منابع مالی و سرمایه را برای شرکت ها برعهده دارد.

تعادل بین خریداران و فروشندگان با بالا و پایین شدن قیمت به وجود می آید ، که چگونگی حرکت قیمت،از اندیشه و فکر جمع بزرگی از معامله گران شکل می گیرد و ما قادر به تماشای آن به وسیله نمودارها هستیم.

شما قادر هستید مفاهیم تکنیکال را در بازارهای محتلف به کار بگیرید، از آنجا که تجربه و تخصص خود حقیر در بازار تبادلات ارزی می باشد و از سوی دیگر این بازار یک بازار نسبتاً کامل و مادر محسوب می گردد ما در به کارگیری و استفاده از مفاهیم مختلف در تکنیکال را منوط به استفاده در این بازار دانسته و شروع به آموزش می کنیم. شما دوستان عزیز این مفاهیم را به راحتی قادر به پیاده سازی در سایر بازارهای مالی همانند بازارهای بورس کشور ایران نیز هستید. به عبارت ساده تر محوریت مبحث هیچ تناقصی با بازاری دارا نیست.

آشنایی با بازار تبادلات ارزی

بازار تبادلات ارزی از دیر باز که پول و مبادله بین افراد شکل گرفته است دارای تاریخچه و سابقه می باشد . از سال 1876 تا جنگ جهانی اول پشتوانه پول بر حسب طلا ارزیابی می شده است که تقریباض باعث ثبات نسبی بازارها شد و قبل از این زمان کشورها تلاش می کردند ارزش پول خود را کاهش داده تا بتوانند از مزایای تجاری منتفع گردند ( افزایش در صادرات ) این مسئله باعث شد تورم و مشکلات عدیده ای را در اقتصاد کشورها پدیدار شود.

بعد از جنگ جهانی دوم که در سال 1944 بود توافق نامه ای به نام بروتن وودز Bretton woods  بین کشورها حاکم شد که این توافق باعث شد ارزش پول محلی هر کشور به مقدار ثابتی از دلار تثبیت شود به عبارت ساده تر نرخ مرجع دلار تعیین گردید که ارزش هر 35 دلار برای هر انس مشخص شد. در این توافق نامه کشورها مجاز نبودند به خاطر منافع تجاری ارزش پول خود را بیش از ده درصد در مقابل دیگر ارزها کاهش دهند. این سیستم نیز معایب خاص خود را داشت و مانع از به جریان افتادن سرمایه ها می شد، سرانجام این توافق نامه در سال 1979 لغو گردید و از این سال ارزش ارزهای کشورهای صنعتی در بازارهای بین الملل شناور اعلام شد.

این سیستم کمک شایانی به ارزش گذاری ارزها بر اساس عرضه و تقاضا کرده است ، به مرور زمان با برداشته شدن مقررات قانونی در کشورها و باز شدن بازارها در سطح بین الملل و فعالیت بازیگران در بازارهای بین الملل ، بازار تبادلات ارزی تبدیل به کاراترین و کامل ترین بازاری شده که بشر تاکنون به خود دیده است. در دروس تحلیل فاندامنتال و انتظارات به گروه های مختلف شرکت کننده در بازارها اشاره شد که می توان به بانک ها ، شرکت های تجاری و مردم عادی اشاره کرد.

از سال 1990 با پیشرفت تکنولوژی و وسایل ارتباطی همانند اینترنت ، تحلیل فرصت های تجاری سرعت بالایی به خود گرفته است و همانطور که مشاهده می کنید این گسترش همچنان ادامه دارد و ابزارها و تکنولوژی های جدید در این راستا به خدمت گرفته می شود.

نکته کلیدی : دوستان عزیز می توانند به تفصیل در مورد بازارهای مالی به دروس در تحلیل فاندامنتال در این زمینه که درون سایت منتشر شده است ، مطالعه نمایند.

با تشکر – خلیل رحمانی