بانک پادشاهی انگلستان BOE

در اواخر سده 1600 امور مالی عمومی در انگلستان در بی نظمی عظیم به سر می برد.

هیچ قدرتی برای مدیریت توزیع پول در سراسر کشور وجود نداشت و به هیچ وجه تضمینی برای صحت و ارزش پول در گردش وجود نداشت.

چندین طرح برای مقابله با این نگرانی ها پیشنهاد شد اما پیشنهاد ویلیام پترسون مورد موافقت قرار گرفت.

پترسون در مورد ایجاد یک بانک جدید مرکزی بود پیشنهاد داد.

در ابتدا طرح بانک مرکزی پترسون توسط دولت آن زمان مورد توجه قرار نگرفت.

اما نیاز به منابع مالی جنگ مداوم با فرانسه در نهایت مجلس را مجبور به تصویب برای پیش پرداخت یک میلیون پوند به صندوق دائمی بهره کرد.

پترسون موفق به جمع آوری یک میلیون و دویست هزار پوند از طریق توزیع سهام در بانک جدید انگلستان شد.

این پول بلافاصله به دولت قرض داده شد. در عوض سرمایه گذاران در بانک به عنوان سرپرست و شریک بانک انگلیس قرار گرفتند.

بانک مرکزی انگلیس از طریق منشور سلطنتی رسماً به وجود آمد و عملیات خود را در 27 ژوئیه 1694 آغاز کرد.

 

توسعه نظام ارز

بیشتر تلاش های بانکی در سال های اول فراهم کردن نیازهای دولت در رابطه با سرمایه بود.

اما بانک همچنین وظایفی را هم برعهده گرفت که مقدمه ای از سیستم بانکداری نوین در مفهوم امروزی بود. بانک، پس اندازها را قبول و چک های تضمین شده ای منتشر کرد که تاییدی بود بر این که نگه دارنده آن چک، پولی را به بانک سپرده که مقدار مشخص شده روی چک را پوشش می داد. در روزهای اولیه، چک های تضمین شده به صورت مبالغ عجیبی معادل با مقدار واقعی سپرده صادر می شد اما به زودی به چک هایی با مبالغ کامل تبدیل شد. این تغییر قبول اسکناس های بانکی به عنوان ارز را تسهیل کرد که پیش از آن سکه طلا به عنوان ارز استفاده می شد. استفاده از سکه طلا سیستم آسانی برای اجرا بود، چرا که سکه های طلا ارزش داتی مشخصی را به شکل خود طلا، یعنی پول کالا داشتند. به هر حال حمل کردن فلزات گرانبها ثابت کرد که نه تنها کار آسانی نیست بلکه خطری آشکار بود زیرا دزدان اشخاصی را که مشکوک به حمل کیسه های بزرگ می بودند مورد هدف قرار می دادند. بنابراین سفته ها یا همان پول معروف توسط بانک انگلیس پشتیبانی می شد و به اسم حامل بود که با ارائه طلا در مقابل می توانست از این اسکناس ها استفاده کند و این شیوه کم کم رشد یافت و با پشتیانی دولت، اشخاص و بازرگانان دوباره نسبت به این که اسکناس ها توسط بانک مورد قبول است، احساس اطمینان کردند.

 

تصویب نامه منشور بانکی در سال 1844

تا به حال چندین تغییر در منشوری که بانک انگلیس به وجود آورده، روی داده است. شما می توانید این اطلاعات را با مراجعه به سایت بانک انگلیس مورد بررسی قرار دهید به هر حال تغییرات عمده ای وجود دارد که ما در مورد آنهایی که از اهمیتی ویژه برخوردارند بحث خواهیم کرد.

اجرای منشور بانکی در سال 1844 که توسط پارلمان تصویب شد شامل دو عنصر اصلی است که پایه سیستم بانکی مدرن را می ساخت، اولین شرط بانک آن بود که این اجرا بتواند بانک انگلیس را به صورت بانک مرکزی درآورد که این، از طریق دادن حق ویژه به بانک برای صدور سفته بود. همه بانک ها در انگلیس و آنهایی که در ولز واقع در غرب انگلیس تاسیس شده بودند، لازم بود از این قانون پیروی کنند، اما بانک های اسکاتلند و ایرلند اجازه داشتند تا صدور اسکناس هایشان را حتی تا به امروز ادامه دهند. دومین تغییر اساسی اجرای بانک ایجاب می کرد تا هر نوع اسکناسی منتشر شده توسط بانک انگلیس به وسیله ذخایر طلا که نزد بانک نگهداری می شد کاملآً پشتیبانی شود. مجلس بر روی برابر کردن میزان اسکناس با یک استاندارد طلا پافشاری کرد، این امر به دلیل هراس از آن بود که دوباره کشور به تورم فلج کننده دچار نشود، چرا که در زمان جنگ های ناپلئون که در سال 1821 پایان یافت چنین موردی اتفاق افتاده بود. برای اطمینان از رعایت این قانون بانک ملزم شد تا بخشی مجزا جدای از فعالیت های سرپرستی و همراهی گفته شده برای این مورد در نظر گرفته شود، بانک هنوز هم یک خلاصه هفتگی از میزان دارایی ها و بدهی ها که معروف به “گزارش درآمد” است منتشر می کند. این گزارش ترازنامه تلفیقی بانک را نشان می دهد اما کل عملکردهای مربوط به انتشار اسکناس را از دیگر عوامل کاری همانطور که در شرط اول مربوط به اجرای منشور بانکی سال 1844 ذکر شد، جدا می کرد.

 

بانک انگلیس یک بانک مرکزی واقعی می باشد

در حالی که تصویب نامه منشور بانکی، در عمل یک بانک مرکزی به وجود آورد و همچنین ارز ایمن و مطمئنی تضمین کرد، ولی جداساسزی این فعالیت ها از بانکداری خرد، توانایی بانک مرکزی انگلیس برای رقابت با دیگر بانک های تجاری را که به سرعت در حال رشد در داخل کشور و اطراف بودند، محدود ساخت. به جای تلاش در کسب و کار در بازار در حال رشد، بانک مرکزی تصمیم گرفت تا نقش خود را به عنوان بانک مرکزی توسعه بخشد. این قضیه موجب می شد تا به عنوان بانکدار برای بانک های دیگر عمل کند، چرا که باید ذخایر طلای ملی را مدیریت می کرد و در مورد نقدینگی لازم درون سیستم مالی اطمینان حاصل می کرد. بعد از فراهم کردن سرمایه اصلی برای اینکه چندین بانک خصوصی و برجسته قادر به پرداخت دیون خود در دوران بحران نقدینگی در میانه سال 1800 باشند، نقش رسمی قرض دهنده به عنوان آخرین حامی را بر عهده گرفت. بانک همچنین با کنترل بر روی عرضه پول به سیستم بانکی شروع به تاثیر گذاری بر روی نرخ های بهره کرد. در حالی که در آن زمان رابطه بین عرضه پول و نرخ بهره محدود بود. بانک مجبور بود تا نرخ های بهره را به اندازه کافی بالا نگه دارد تا مطمئن شود که سهام طلایش اوراق پولی معوقه را پوشش می دهد.این اولین نمونه بانک انگلیس برای کنترل بر عرضه پول جهت تاثیر بر روی نرخ های بهره به شمار می رفت

 

استاندارد طلا حذف شد

اصولا تنها نقره یا طلا به عنوان پشتوانه برای پوند انگلیس محسوب می شد، اما طلا در ابتدای قرن 18 به عنوان استاندارد به حساب آمد. آلمان همچنین در این زمان طلا را به عنوان مبنا برای ارز خود برگزید و استفاده مشترک از استاندارد طلا باعث پرورش و ترقی تجارت بین دو کشور شد.به طرز عجیبی مجلس حکم استاندارد طلا را، هم در طی جنگ جهانی اول و هم در جنگ ناپلئون برای برآورد کردن هزینه های مربوط به جنگ موقتاً تعطیل کرد. برخلاف وجود ترس هایی در مورد بالا رفتن تورم توسط صدور ارز که به صورت مستقیم از سمت خزانه داری طلا حمایت نمی شد، باید گفت که این عمل به منظور بالا بردن مقدار ارز در حال گردش لازم بود. در سال 1925 در حالی که وینستون چرچیل عهده دار خزانه داری بود سعی می کرد تا استاندارد طلا را دوباره معرفی کند به هر حال تا سال 1931 مصمم شده بود که استاندارد طلا علت اقتصاد نبوده و برای آن مطلوب نیز نمی باشد، در نتیجه استاندارد طلا رسماً در انگلستان حذف شد. نظام ارزی انگلیس کاملاً معتبر و قابل اعتماد است، بدین معنی که کالای دیگری به طور مستقیم به ارز مربوط نمی شود. دیگر نیاز نیست که به اندازه پول در گردش، ذخیره طلا وجود داشته باشد. بانک تنها باید یک قطعنامه تصویب از مجلس برای درخواست انتشار اسکناس های اضافی دریافت کند.

 

تصویب نامه بانک انگلیس در سال 1998

تصویب نامه بانک انگلیس در سال 1998 با توجه به وظیفه ای که بر عهده بانک قرار داده بود که مبنی بر تنظیم نرخ بهره به منظور مقابله با نرخ تورم بود استقلال عملیاتی یکسال پیش از اعمال این وظیفه توسط بانک، به بانک اعطا می کرد. تصویب نامه 1998 تغییراتی در کالبدهای اداری بانکی و ساختاری داد که قرار بود چارچوبی در زمینه نگهداری سوابق پولی و مالی ایجاد کند و همچنین شفافیت بیشتری در عملکردهای بانکی به وجود آورد. مواد این تصویب نامه عبارتند از:

  1.  رسمی کردن اهداف مورد نظر برای بانک انگلیس
  2.  تا قیمت ها را به صورت پایدار نگه داشته، سیاست های اقتصادی دولت را ساپروت کند شامل هدف هایی برای رشد و استخدام
  3. بنا کردن کمیته سیاستگذاری پولی
  4.  برای تنظیم سیاست پولی بانک با به عهده گرفتن مسئولیت سیاست گذاری پولی
  5. انتقال مسئولیت نظارت از سیستم بانکی ملی به مراجع خدمات مالی

برای فراهم کردن یک گزارش سالیانه که این گزارش شامل فهرستی از اعمال کمیته سیاستگذاری پولی و انتشار صورتجلسه از تمام جلسات آنها و ارائه آن به مجلس است

 

حسابرسی بانک انگلیس

در سال 1997 بانک مسئولیت اجرای سیاستگذاری پولی انگلیس را آغاز کرد. بانک مرکزی مستقل مانند دیگر کشورها برای بنا کردن اهداف مالی و اقتصادی با دولت همکاری می کنند، بنابراین بانک استقلال وسیعی دارد تا سیستم مالی ملی را مدیریت کند که این صاحب اختیار بودن بر اساس سیاست مالی توافق شده است. صاحب اختیار بودن به معنی عدم حسابرسی و یا عدم پاسخگویی نیست و حسابرسی دولت از طریق دفتر وزیر خزانه داری صورت می گیرد. بانک باید گزارش های دوره ای فراهم کرده، آنها را به روز کند و در نهایت در مجموع باید پاسخگوی وزیر و مجلس باشد. سیاستگذاری پولی در حال حاضر شامل یک هدف تورمی 2% است و چنانکه نتایج خارج از اهداف در نظر گرفته شده باشد بانک باید اطلاع رسانی انجام دهد. در صورتی که کاملاً مشخص است که نرخ های تورم در طول سال متغییر است چنانکه هدف تورمی به اندازه 1% یا بیشتر در یک فصل نوسان داشته باشد بانک ملزم است تا دولت را در جریان قرار دهد. این اخطار به صورت یک نامه سرگشاده برای وزیر ارسال می شود. وزیر هم به نمایندگی از طرف دولت به رئیس مربوطه برای تایید مجدد چشم اندازهای دولت، نامه نمونه ای را ارسال می کند. باید توجه داشت که دولت هم چنان که مشاهده کند تورم باعث بحران ملی شده است، برای نشان دادن حس برتری جویی خود نسبت به بانک، تغییرات نرخ بهره را اعمال می کند. اما این اتفاق به ندرت روی می دهد

.

کمیته اجرایی

دادگاه هیئت مدیره

دادگاه هیئت مدیره که اغلب به آن دادگاه خالی گفته می شود در سال 1998 توسط منشور بانک انگلستان به وجود آمد. دادگاه، بخشی از شاخه اجرایی بانک را برعهده دارد و شامل وظایفی می شود که کار و عملکردهای بانی را مدیریت می کند ولی به هر حال سیاست گذاری پولی را به طور مستقیم تنظیم نمی کند. دادگاه توسط رئیس و دو معاون رئیس که به مدت 5 سال توسط دولت منصوب می شوند. به دادگاه به مدت 3 سال اضافه می گردند. همه این انتصاب ها به صلاحدید دولت تجدید شدنی است. بهست همه مجریان بانک انگلیس در سایت بانک مرکزی BOE قابل دسترسی است.

کمیته سایاست گذاری پولی MPC مسئول سیاستگذاری پولی برای بانک انگلیس است. این کمیته عبارت است از:

  1. رویس
  2. دو نایب رئیس
  3. دو عضو هیات مدیره بانکی
  4. چهار عضو دیگر که توسط وزیر خزانه داری منصوب می شوند.

دولت ثبات قیمتی سالیانه، رشد و اهداف استخدام را تنظیم می کند.مسئولیت کمیته سیاستگذاری پولی نیز، تنظیم سیاست پولی به نام بانک انگلیس است. کمیته سیاستگذاری پولی انگلیس باید حداقل یکبار در ماه، جلسه تشکیل دهد و گزارش این جلسات را به صورت خلاصه داشته باشند.همچنین هر عملی که توسط MPC تصمیم گیری می شود دو هفته بعد از هر جلسه ماهیانه منتشر می شود علاوه بر آن MPC هر فصل گزارشی در مورد تورم منتشر می کند که چارچوب ی است برای نشان دادن اهداف MPC برای تورم و کارکرد اقتصادی تشخیص صلاحیت MPC برای سیاستگذاری پولی بر عهده رئیس کمیته دادگاه است.

NEDCO این کمیته شامل مدیرانی است که به غیر از مدیران اجرایی و یا خدماتی MPC هستند. عمل این کمیته همراه با مشارکت MPC در واقع عمده ترین مکانیزم مرور مجدد است. در نهایت رئیس کمیته NADCO مسئول مرور و بررسی میزان تاثیر سیاستگذاری پولی بانکی برای دستیابی به هدف هایی مورد نظر دولت است. خلاصه ای از وظایف NEDCO شامل موارد زیر می شود:

  1. بررسی عملکرد بانک با در نظر گرفتن اهدافش
  2. معین کردن حدی که تا آن حد اهداف معرفی شده اند
  3. برری کنترل مالی داخلی بانک
  4. تعیین حق الزحمه و مستمری برای اعضای اجرایی دادگاه
  5. بررسی شیوه های کاری دنبال شده توسط کمیته سیاستگذاری پولی

 

اطمینان از اطلاعات کافی ناحیه ای که برای تنظیم سیاست های پولی جمع آوری می شود، ضوابط و شرایط اعضای کمیته سیاستگذاری مالی که توسط وزیرخزانه داری تعیین می شود.

 

NEDCO با کمیته های حق الزحمه، ریسک و حسابرسی به طور جداگانه و از نزدیک کار می کند تا به طور کامل بتواند اعمال و کنترل های داخلی بانک را بررسی کند. گزارش های این کمیته ها شامل قسمتی از گزارش سالیانه بانک می شود که باید برای بازبینی به دولت ارائه شود

 

ساختار اجرایی بانک انگلیس

چهار بخش اجرایی اصلی درون بانک انگلیس وجود دارد که اعمال روزانه را انجام می دهند. این بخش های به عنوان قسمتی از تغییرات انجام شده که توسط منشور بانک انگلیس در سال 1998 معرفی شد. به وجود آمد که عبارتست از:

  1. شاخص آماری و تحلیلی پولی
  2. بازارها
  3. ثبات مالی
  4. خدمات مرکزی

شاخص های آماری و تحلیلی پولی

بخش آماری و تحلیلی پولی اطلاعات آماری مورد نیاز بانک برای تعیین اجرای سیاست پولی را فراهم می کند. مارمندان اقتصاددانان شرای جاری درون اقتصاد انگلیس و دیگر کشورهای جهان را تحقیق و آنالیز می کنند تا بتوانند اطلاعات هر فصل و گزار تورم را تهیه کنند. هر دو سند توسط کمیته سیاستگذاری پولی برای تعیین پیش بینی های رشد و تورم مورد استفاده قرار می گیرد.

بازارها

مهم ترین اهداف بخش بازارها عبارت است از:

  1. رهبری عملیات بازار آزاد در بازارهای پولی تا تصمیمات در مورد نرخ بهره کمیته سیاستگذاری پولی را اجرا کند
  2. اطمینان از میزان نقدینگی کافی در نظام مالی
  3. مدیریت خزانه های ارز خارجی کشور

بخش بازارها همچنین شامل یک تیم عملیاتی مدیریتی است که ریسک مربوط به عملیات بانکی را شناسایی و مدیریت می کند

ثبات مالی

بخش ثبات مالی به صورت نزدیکی در راستای خزانه داری ملکه انگلیس و مسئولین خدمات مالی تحت تفاهم نامه ای قرار گرفته است. هیات مدیره ثبات مالی، ریسک های بلقوه برای اقتصاد انگلیس را مشخص و اولویت بندی می کند و طرح های اجرایی را برای خنثی کردن این ریسک ها ایجاد می سازد. بخش ثبات مالی همچنین با فرآیند سیاست پولی از طریق صدور گزارش ثبات مالی همکاری می کند

خدمات مرکزی

بخش خدمات مرکزی شامل چندین گروه متخصص است که وظایف حمایت بانک را برعهده دارند. هر چیزی از تعمیر و نگهداری کامپیوتر گرفته تا خدمات قانونی مربوط به این وظایف می شود.

 

شعبه های بانکی

شبیه به خزانه داری فدرال که از یک سری بانک های خزانه داری ناحیه ای برای دریات پول به میان آمده است و ورودی از سراسر کشور استفاده میکند. بانک انگلیس نیز شامل 12 شعبه در سراسر کشور انگلستان است. هر شعبه دو وظیفه عمده بر عهده دارد:

  1. جمع آوری بازخورد در مورد وضعیت اقتصاد منطقه ای برای ناحیه ای نماینده آن است
  2. خدمت رسانی به عنوان نماینده بانک انگلیس

معمولاً شعبه ها تماس های کاری را سالیانه بررسی و اطلاعات منحصر به فرد و ویژه را به صورت محرمانه نگهداری می کنند. ممکن است اطلاعات خلاصه و به کمیته سیاستگذاری پولی به صورت گزارشی تحت عنوان “خلاصه شرایط کاری بانک انگلیس” ارسال شود.

 

اهداف سیاست پولی

دولت یک نرخ تورم سالیانه 2% برای اقتصاد انگلیس در نظر گرفته است. با توجه به این هدف مشخص می شود که تورم بسیار پایین، نشان از اقتصاد راکد و بدون رشد بوده که به اندازه تورم خیلی بالا خطرناک است. علاوه بر این، رشد 2% شرایط مطلوب برای رشد اقتصادی را در حالی که ثبات قیمتی حفظ شده و سطوح استخدامی قوی پشتیبانی می شود، فراهم می کنند. با توجه به این اهداف رشد، مسئولیت بانک انگلستان یا به طور دقیق تر کمیته سیاستگذاری پولی برای تنظیم و اجرای طرح پولی که تورم را در حد 2% نگه دارد، مورد توجه قرار می گیرد..

 

چگونه سیاست پولی اجرا می گردد؟

بانک با استفاده از عملیات بازار آزاد بر روی عرضه پول و نرخ های بهره بر سیستم مالی تاثیر می گذارد.بانک انگلیس وجوه مورد نیاز بانک های تجاری را برای انجام وظایف معاملات پایان روزی فراهم می ئکند. به دلیل این که معاملات باید در پایان هر روز معین شود، در نتیجه بانک ها و موسسات مالی که وجوه مورد نیاز در درسترس ندارند، به بانک برای گرفتن وام متوسل می شوند تا بتوانند به تعهدات خود عمل کنند. بانک انگلیس تنها فراهم کننده این گونه وجوه کوتاه مدت است و می تواند نرخ بهره را برای هر میزان وجهی که در اختیار قرار می دهد تنظیم کند.

مسلماً هزینه های نرخ بهره به مشتریان بانک های تجاری به صورت مطالبات بهره برای رهن ها و وام های دیگر منتقل می شود. وقتی که نرخ وام بانک مرکزی که به آن نرخ معامله یا خرید فروش نیز گفته می شود، تغییر می کند. نرخ وام دیگر بانک ها نیز تغییر می باد. همین رابطه بین نرخ معامله و نرخ های تجاری است که بانک انگلیس را قادر می سازد تا بتواند بر روی نرخ های بهره بازار تاثیر بگذارد. برای مثال اگر تورم بالاتر از میزان هدف برود آنگاه بانک تصمیم می گیرد تا نرخ معامله را که از بانک های تجاری مطالبه می کند، افزایش داده تا اینکه بتواند مخارج را کاهش دهد بنابراین این کار باعث می شود تا نرخ تورم به سطح قابل قبولی بز گردد، زیرا بانک ها باید بهره بالاتری برای دسترسی به پول نقد پرداخت کنند. این هزینه فوراً به مشتریان به شکل هزینه های وام بالاتر منتقل می شود. علاوه بر نرخ های بهره، میزان وام بانک انگلیس نیز روی ابزارهای مالی دیگر از قبیل سهام و اوراق بهادار تاثیرگذار است. در مجموع افزایش نرخ بهره دنشانه ای منفی برای بازار اوراق بهادار و سهام است، در حالی که بازار ارز اغلب افزایش بهره را نشانی مثبت قلمداد می کند زیرا ارزش ارز در برابر دیگر ارزها افزایش می یابد. بانک به طور نرمال هر روز دو دعوت در ساعت های 9:45 صبح و 2:30 بعد ازظهر تدارک می دهد تا فرصت را برای شرکت کنندگان بازار آزاد فراهم می کند تا وجوه مورد نیاز خود را قرض بگیرند. همچنین چنانکه مشاهده شود نرخ های بازار شبانه احتمال دارد از حد معین شده توسط بانک تخطی کند، بانک دعوتی در 3:30 بعداز ظهر تدارک می دهد. وجوه قرض گرفته شده در دو دعوت اولیه نیاز به گذاشتن وثیقه ندارد، اما اگر موسسات مالی در دعوت 3:30 بخواهند پول قرض بگیرند باید معادل با پولی که قرض میگیرند، اوراق بهادار به عنوان وثیقه در اختیار بانک قرار دهند.

 

اهداف سیاستگذاری مالی بانک انگلیس

در اکتبر سال 1997 تفاهم نامه ای طرح شد که مسئولیت ها و روابط بین بانک انگلیس و خزانه داری ملکه و مقامات خدمات مالی FSA را به طور اجمالی تعیین می کرد. در این تفاهم نامه توافق بر آن شد تا یک کمیته دائمی برای نظارت بر کار این سه سازمان در مورد مدیریت اقتصادی و سیستم مالی به وجود آید. این تفاهم نامه که در سال 2006 به روز رسانده شد، تایید کرد که بانک انگلیس در کل مسئول سیستم مالی است، حال آنکه مقامات خدمات مالی مسئول نظارت بر بانک های شخصی و دیگر موسسات مالی است.

 

نقش مقامات خدمات مالی

مقامات خدمات مالی یک بدنه غیردولتی و مستقل است که وظایف آن:

  1. کنترل خدمات مالی انگلیس
  2. تبادلات بازار و شرکت ها

اصول بیمه تضمین مالی این است که بازدهی و نظم و بازارهای مالی خوب را ترقی دهد.همچنین کمک می کند تا مشتریان خرد خدمات مالی بتوانند روش منصفانه ای دریافت کنند. در حالی که FSA یک بدنه غیردولتی است ولی پاسخگوی مجلس و خزانه داری می باشد.

 

 خزانه داری هیات مدیره ای است شامل:

  1.  رئیس
  2.  نائب رئیس
  3.  رئیس اجرای،
  4. سه مدیر عامل
  5. 9 مدیر غیر اجرایی

FSA مستقل از دخالت مستقیم دولت بوده و کاملاً توسط شرکت های تجاری تحت کنترل خود، وجوه لازم را فراهم می کند.

 

کلمات مرتبط

بانک مرکزی انگلیس، بانک مرکزی انگلستان، بانک مرکزی به انگلیسی، سایت بانک مرکزی انگلیس، نام رئیس بانک مرکزی انگلیس، بانک مرکزی قیمت پوند انگلیس، رئیس بانک مرکزی به انگلیسی، معنی بانک مرکزی به انگلیسی، بانک مرکزی ایران به انگلیسی، بانک مرکزی در زبان انگلیسی

4/5 - (2 امتیاز)
4/5 - (2 امتیاز)