ساختار بازار مالی در آمریکا

ساختار بازار مالی در کشورهای توسعه یافته، در مقایسه با کشورهای در حال توسعه از نظر وجود نهادهای مالی در بازار از تنوع بیشتری برخوردار است.

 

با توجه به ساختار مالی متکی بر اوراق بهادار، در اغلب این کشورها بازار سرمایه به عنوان جزئی از بازار مالی از گسترش قابل ملاحظه ای برخوردار است.

 

در تعریف نهادهای مالی باید گفت که به طور کلی، نهادهای مالی همان طور که پیش از این اشاره شد، از جمله اجزای تشکیل دهنده ساختار بازار مالی محسوب می شوند.

 

خلاصه ساختار مالی آمریکا

 

  • واسطه های مالی
  1. سپرده پذیر (بانک های تجاری، بانک های پس انداز، بانک های وام و پس انداز، تعاونی (اتحادیه های) اعتباری، شرکت های تامین مالی)
  2. قراردادی (شرکت های بیمه عمر، صندوق های بازنشستگی، شرکت های بیمه)
  3. رابط (شرکت های سرمایه گذاری، صندوق های امانی سرمایه گذاری مستغلات و دارایی واقعی)

 

  • عاملان و کارگزاران
  1. بانکداران رهنی
  2. بانکداران سرمایه گذاری
  3. دلالان و واسطه های اوراق بهادار

 

نهادهای مالی

“نهادهای مالی” یک مفهموم گسترده است و شامل سازمان ها، برحسب اینکه از طرف دیگران یا به حساب خود در بازار عمل کنند به دو دسته “عاملان” یا “کارگزاران و واسطه های مالی”  تقسیم می شوند.

 

واسطه های مالی

واسطه های مالی نهادهای هستند که به حساب خود در بازار مالی فعالیت می کنند و از طریق انجام معامله به حساب خود، به نقل و انتقال وجوه و تسهیل آن کمک می رسانند. واسطه های مالی نیز به سه دسته واسطه های مالی سپرده پذیر، قراردادی (مبتنی بر قرارداد) و رابط تقسیم می شوند.

 

واسطه های مالی سپرده پذیر

نهادهای مالی در بازار پول هستند و موارد زیر را شامل می شوند:

 

بانک تجاری

بانک تجاری موسسه ای است که در وهله اول به منظور تامین منابع مالی برای تولید، توزیع و فروش کالا تشکیل و تاسیس می شود. این بانک ها به طور عمده منابع کوتاه مدت را در اختیار متقاضیان قرار می دهند. بخش عمده سپرده های این بانک ها نیز سپرده های دیداری و پس انداز است.

 

بانک پس انداز

بانک پس انداز بانکی است که وظیفه دارد سپرده پس انداز به ویژه پس اندازهای کوچک را بپذیرد و بابت آنها به مشتریان خود بهره بپردازد.

 

اتحادیه اعتباری

سازمانی تعاونی است که با هدف تشویق پس انداز در بین اعضا و به وجود آوردن منبعی برای تامین نیازهای مالی آنان تشکیل می شود. اعضای اتحادیه وظیفه دارند هیئت مدیره و سایر مسئولان را انتخاب کنند بنابراین گردآوری منابع و استفاده از آن، خاص اعضای اتحادیه است.

 

شرکت های تامین مالی

این عبارت در مورد چند نوع متمایز از موسسه های مالی به کار برده می شود که عبارت اند از:

  1.  شرکت های تامین مالی برای فروش، که برگه های فروش اقساطی و نیز سایر حساب های دریافتی را تنزیل می کنند.
  2. شرکت های تامین مالی شخصی یا شرکت وام های کوچک که در امر پرداخت وام های کوچک تخصیص دارند

 

واسطه های مالی رابط

اغلب امر تسهیل در خلق مبادله انواع اوراق بهادار را به عهده دارند که به طور عمومی قابل مبادله هستند. این واسطه ها، نهادهای مالی بازار سرمایه هستند و شامل موارد زیر می شوند:

 

شرکت های سرمایه گذاری

این شرکت ها بین عموم و بازارهای سرمایه نقش واسط را بازی می کنند. وظیفه اصلی هر شرکت، سرمایه گذاری و فعالیت در تجارت اوراق بهادار است.

 

تراست های سرمایه گذاری و مستقلات و داریی

این تراست ها همان تعریف شرکت های سرمایه گذاری را دارند با این تفاوت که حوزه عمل و فعالیت آن ها تجارت مستغلات و دارایی های واقعی است.

 

عاملان و کارگزاران

این گروه نیز از جمله نهادهای فعال در بازار سرمایه آمریکا بوده، شامل موارد زیر هستند:

 

بانکداران رهنی

این بانکداران از تخصص و تسهیلات خود برای کمک به افراد، بنگاه ها و دولت ها در خلق و انتشار اوراق بهادار موجود استفاده می کنند. این بانکداران به عنوان یک واسطه بین وام گیرندگان و خریداران دارایی واقعی و وام دهندگان بلندمدت نیز هستند.

 

بانکدارن سرمایه گذاری

این بانک، شرکتی است که در امر تامین منابع مورد نیاز برای واحد های تجاری از طریق بازارهای سرمایه عمل می کند. این بانک، منابع فصلی و جاری مورد نیاز شرکت ها را تامین نمی کند. بانک سرمایه گذاری همچنین واسطه ای بین ناشر اوراق بهادار نیازمند به سرمایه و سرمایه گذاران نهایی است که پول برای سرمایه گذاری را در اختیار دارند. اغلب سازمان های تجاری نوپا و رو به گسترش برای تامین منابع مالی مورد نیاز خود به بانک های سرمایه گذاری روی می آورند و این بانک ها با قبول تعهد خرید سهام آنها، امکانات متقاضیان را برای کسب منابع افزایش می دهند.

در واقع بانک های رهنی و سرمایه گذاری نقش واسطه بین سرمایه گذاران(صاحبان وجوه مازاد یا پس انداز) و سرمایه پذیران (بنگاه های اقتصادی) را دارند. این موسسات تخصصی، پس از مطالعه دقیق میزان منابع مالی مورد نیاز بنگاه ها، نحوه استفاده وجوه و تعیین بهترین نوع اسناد و اوراق بهادار(سهام عادی، سهام ممتاز، اوراق قرضه یا اوراق قابل تبدیل به سهام یا ابزارهالی دیگر) را نیز به عهده داشته، این اوراق را پذیره نویسی می کنند و به سرمایه گذاران می فروشند. بنابراین این موسسات نقش واسطه و کارگزار را دارند و خودشان سرمایه گذار بلندمدت سهام یا اوراق قرضه نیستند و اوراق بهادار خریداری شده را پس از مدت کوتاهی می فروشند.

 

دلالان و واسطه های اوراق بهادار

این گروه به مبادله انواع اوراق بهادار موجود در بازار مالی آمریکا اشتغال دارند و با توجه به نوع اوراق بهاداری که معامله می کنند یا تعداد اوراق بهادار و نحوه عمل در بازار سرمایه و تسهیلاتی که برای مشتریان خود فراهم می آورند و امکان معامله به نفع خود یا مشتری، به انواع متفاوتی تقسیم می شوند.

 

کلمات مرتبط

نهاد مالی، نهاد مالی در جدول، نهاد مالی چیست، نهاد مالی بورس، نهاد مالی در بورس، نهاد مالی ایران، نهاد های مالی، نهاد های مالی چیست، تعریف نهاد مالی، نهاد های مالی بین المللی، سیستم مالی آمریکا، مرکز مالی آمریکا، ساپورت مالی آمریکا، نظام مالی آمریکا، 

5/5 - (1 امتیاز)
5/5 - (1 امتیاز)