نمودارها

هر نمودار به میزان هزاران کلمه دارای ارزش است ، با دیدن یک نمودار می توان به سرعت فهمید که یک دارایی چگونه عمل کرده است و قیمت در حال حاضر در چه موقعیتی نسبت به روند جاری و گذشته قرار دارد.

بدون نمودارها ، تحلیل محتوای خود را از دست می دهد. هرگاه می خواهیم متغییری را در طی زمان مورد بررسی قرار دهیم، از نمودار استفاده می کنیم ، فرقی نمی کند که نمودار قیمت باشد یا داده های مالی و اقتصادی ، پس این نکته را فراموش نکنید.

تحلیل گران از انواع مختلف نمودار استفاده می کنند که در این درس به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت و گزینش نوع نمودار بستگی به نیاز ، مهارت و کاربرد آن برای افراد خواهد داشت.

از جمله نمودارهای شناخته شده بین معامله گران می توان به نمودارهای زیر اشاره کرد:

  • نمودار خطی Line Chart
  • نمودار میله ای Bar Chart
  • نمودار شمعی Candlestick
  • نمودار نقطه-شکل (رقم) Point & Figure
  • نمودار کاگی Kagi
  • نمودار رنکو Renko
  • شکست سه خط  Three Line Break
  • قیمت-حجم EquiVolume

نمودار خطی Line Chart

یک نمودار خطی به سادگی با وصل کردن قیمت های پایانی دوره های زمانی مختلف ( Time Frame ) به دست می آید. که با یک نگاه در نمودار خطی به آسانی تغییرات قیمت دیده می شود زیرا تنها به حرکت قیمت های پایانی در آن توجه شده است.

ویژگی منحصر به فرد نمودار خطی سادگی آن است یعنی می توانید نوسانات و تغییرات قیمت را در طی زمان به صورت ساده و آسان درک کنید.

کاربرد نمودارهای خطی در بررسی تغییرات قیمت پایانی است و تحلیلگران قیمت هایی را مورد ارزیابی قرار می دهند که بازار بیش از این بر روی آنها به تعادل رسیده و توافق عمومی در آن لحاظ شده است.

نکته کلیدی: قیمت پایانی اطلاعات مهمی درباره تغییر انتظارات و تایید حرکت های آینده در اختیار قرار می دهد.

www.fxcma.com , Line Chart

www.fxcma.com , Line Chart

 

نمودار خطی مربوط به بیت کویین محبوب ترین ارز دیجیتالی و رمزنگاری شده را مشاهده می کنید. در این نمودار شما قیمت باز Open ، قیمت بالا High و قیمت پایین Low را در این نمودار مشاهده نمی کنید. برای دیدن تغییرات قیمت ، بیشتر تحلیل گران از نمودارهای میله ای و شمعی مورد استفاده قرار می دهند.

نمودار میله ای Bar Chart

نمودار میله ای علاوه بر قیمت پایانی توانایی نمایش قیمت باز ، پایین و بالا را در هر دوره زمانی دارد. این نمودار به ویژه در کشور ایالات متحده آمریکا جز محبوب ترین انواع نمودارها محسوب می شود.

شکل نمودار به صورت زیر هست:

Www.Fxcma.coM , Bar Chart

Www.Fxcma.coM , Bar Chart

نوک هر میله عمودی بالاترین High Price و ته آن پایین ترین قیمت Low Price را برای هر چارچوب زمانی  Time Frame نشان می دهد. قیمت پایانی Close Price به وسیله خط کوچکی در سمت راست میله و قیمت باز Open Price با یک زبانه دیگر در سمت چپ نمایش داده می شود (گاهی قیمت باز Open در نمودار میله ای نشان داده نمی شود)

این که قیممت پایانی در چه وضعیتی نسبت به قیمت باز قرار می گیرد، پیام های معنی داری را برای معامله گران می فرستد. میله افزایشی زمانی شکل می گیرد که قیمت پایانی از قیمت باز بیشتر باشد و به معنی آن است که در جریان معاملات بازار، قیمت افزایش یافته است(میله افزایشی در سمت چپ تصویر بالا دیده می شود و همانظور برعکس برای کاهش قیمت می بایست قیمت پایانی پایین تر از قیمت باز قرار گیرد، مطابق شکل بالا سمت راست)

نکته کلیدی: هر میله نشان می دهد که قیمت باز، بسته، بالا و پایین در هر دوره زمانی نسبت به هم و در مقایسه با دوره قبل چگونه تغییر پیدا کرده اند.

نمودار میله ای سهام شرکت گوگل را در زیر مشاهده کنید. ما در تحلیل های سایت از این نوع نمودار بهره جسته چرا که هم شامل علاءم مورد نیاز برای چارت خوانی را داراست و هم اینکه نمودار جمع و جور و منسجم تری با داده های بیشتری در اختیار میگیریم.

Www.Fxcma.coM , Google Share

Www.Fxcma.coM , Google Share

 

نمودار شمعی Candlestick Chart

 بیش از دویست سال است که ژاپنی ها نمودارهای شمعی را می شناسند، اما پس از گسترش بازارهای مالی، محبوبیت آن در سراسر جهان افزایش یافت. در ابتدا ژاپنی ها نمودارهای شمعی را برای بررسی میزان تغییرات قیمت کالاها به ویژه برنج به کار می بردند.

هر معامله گری در زمان کوتاهی می تواند روش تحلیل و کاربرد این نوع نمودار را فراگیرد و چون تفسیرهای آن به آسانی در ذهن نقش می بندد، بررسی نمودارهای شمعی جذابیت بسیاری پیدا کرده است.

www.fxcma.com , candlestick bar

www.fxcma.com , candlestick bar

 

به مانند نمودارهای میله ای، بالاترین و پایین ترین قیمت به ترتیب در سر و ته هر شمع نشان داده می شود. هر نمودار شمعی دارای یک بدنه است که قیمت های باز و پایانی به وسیله ان مشخص می گردد ( رنگ بدنه ) در واقع هر شمع از دو بخش بدنه و سایه ساخته شده است.دامنه نوسانات قیمت برای هر دوره زمانی مشخص، به وسیله سایه ها قابل تشخیص است و بدنه شمع فاصله بین قیمت باز و پایانی را روشن می کند. 

ژاپنی ها به بدنه اصلی “جیتای” و سایه بالا “اوواکاکه” و به سایه پایینی “شیتاکاگه” میگویند

اگر قیمت پایانی از قیمت باز کمتر باشد (شمع کاهشی)، بدنه شمع معمولا توپر یا سیاه نمایش داده می شود، اما اگر قیمت پایانی از قیمت باز بیشتر باشد ( شمع افزایشی)، بدنه شمع معمولاً سفید رنگ یا توخالی دیده می شود.

بدنه شمع نقش مهمی در برداشت معامله گران از وضعیت بازار دارد زیرا هرچه بدنه شمع نسبت به سایه ها بلندتر باشد، فشار خرید یا فروش را نشان میدهد، اندازه سایه و بدنه معیار مهمی برای تعیین انتظارات و قدرت یا ضعف بازار است.

به طور مثال اگر شمع بدنه بلند و توخالی و به طور نسبی سایه های کوتاه تری داشته باشد، بیانگر شدت تقاضای بازار است.

در دروس آتی شما با الگوهای کندل استیک ( الگوهای شمعی ) بیشتر آشنا خواهید شد.

www.fxcma.com , Gold - candlestick chart

www.fxcma.com , Gold – candlestick chart

تصویر بالا یک نمودار کندل استیک (شمعی) مربوط به طلا (اونس جهانی) در چارچوب زمانی روزانه مشاهده می کنید .( Daily Time Frame )

با تشکر – خلیل رحمانی

5/5 - (3 امتیاز)
5/5 - (3 امتیاز)