تحلیل تکنیکال یا تکنیکی فنی Technical Analysis

در این زمینه مباحث زیادی در سطح اینترنت موجود می باشد که با یک جستجو ساده در گوگل قادر خواهید بود سیل عظیمی از انواع آموزش ها و سبک های موجود در این زمینه را بیابید.

اما تاکنون فکر کرده اید چرا با وجود این همه منابع و اطلاعات هنوز در انتقال و فراگیری این علم چرا برخی افراد هنوز مشکل دارند ؟ بگذارید ما این دوره را قبل از شروع اصول و مفاهیم و مبانی تکنیکال یه ذره به دلایل به وجود آمدن و تاریخچه و دیگر موضوعات که به شکل گیری علم تکنیکال منجر گردیده است بپردازیم.

محور اصلی گفتار های ما مربوط به بازار تخصصی است که شخصاً مشغول به فعالیت هستم یعنی بازار ارز ، البته بسیاری از مفاهیم را می توان به بازارهای کالا و اوراق قرضه یا حتی بازارهای پول محلی نیز گسترش داد. همچنین می توان در رشته های دیگری مانند پزشکی و هواشناسی و غیره … استفاده نمود که چرایی آن را در ادامه خواهید خواند.

مردم به بالا و پایین شدن هیجانی قیمت ها در بورس ها و داستان های سود و زیان معامله گران بسیار آشنا هستند اما موضوعات زیاد دیگری نیز هنوز برای اکثر افراد به صورت گنگ و مبهم باقی مانده است و حتی بسیاری از معامله گران همچنان با شک و تردید های زیادی در امور مختلف روبرو هستند . از زمان آشنایی با بازار ارز ، علاقه زیادی به دنبال کردن تغیییرات قیمت و علل آن در نقش رفتار انسانی بوده ام و بر آن داشتم که پاسخ سوالات خود را جستجو نمایم . در این میان پرسش های مطرح بود که کم و بیش به آنها می پردازیم تا به تدریج با پیمودن ان و شناخت مفاهیم و موضوعات مختلف قادر به حل مسائل باشیم.

اولین سوال این بود که پول ساختن در بورس ها آیا به شانس و اقبال بستگی دارد یا واقعاً نیاز به مهارت و تخصص در این زمینه لازم است؟

برخی از مردم قکر می کنند خیلی روی بازارها نمی توان حساب کرد حتی اگر از روش های محاسباتی و علمی سود قطعی و تضمین شده ای نمی توان دریافت نمود و در نهایت پول ریختن در این بازارها جز هدر دادن چیزی نیست . این دیدگاه به جای رسیده است که برخی کشورها از جمله کشور عزیزمان فعالیت در بورس ها را ممنوع می نماید که البته یک بخشی از این ممنوعیت این می باشد و بخش های دیگر به امور دیگری مربوط می باشد که در این مجال نمی گنجد.

خوب پس حدس اول این هست که عدم علاقه مردم به خرید و فروش در بازارهای بورس می تواند به موضوع شانس و احتمالات باشد ، شاید فکر میکنند چیزی که نمی توان بر روی آن حسابی باز کرد حتی با روش های علمی پس هدر دادن پول هست و علاقه چندانی به وارد شدن به این بازارها نشان نمی دهند. خیلی ها هنوز خرید سهام و … با وجود انجام دادن ، شکل نوعی خاص از قمار می دانند !

حدس دوم این هست که هنوز واقعاً نمی توانند به اصول تحلیل بازار اطمینان و تکیه کنند چرا که فکر می کنند بخشی از این سیستم ها و روش ها خوب کار نمی کنند و پاسخ مناسبی نیز دریافت نمی شود.

هر زمان روزنامه ها الاخصوص روزنامه های اقتصادی از سهام های با سودآوری عالی ذکر می کنند خیلی از معامله گران می گویند که چگونه چنین فرصت خوبی را ندیده ایم؟ در واقع فرصت همیشه و هر لحظه در بازار وجود دارد مثل اکنون که این مطالب را می نویسم بهترین فرصت های معاملاتی در بازار ارز و حتی ارزهای دیجیتال موجود بوده و هست و خواهد بود .

احساس برای کسب سودهای کلان ، انگیزه و میل عجیب و غریبی را در درون فکر و جسم ما زنده می کند که ما را به سمت بازارهای پر آشوب می کشد که این امر خیلی از زوایای کار را پنهان و دفن می نماید.  وقتی بازارها شروع به هیجان و بالا و پایین میشوند چه چیزی باعث می شود که ما ضررهای گذشته را با یک حساب سرانگشتی فراموش می کنیم و تمایل داریم زود وارد یک معامله شویم؟ به نظر نمی رسد که با گذشت زمان و طولانی شدن قدمت بورس ها چیزی را عوض کرده باشد.

هدف ما این نیست که چیز عجیب و هالی گریلی برای کسی رو کنیم چرا که چنین چیزی نه وجود دارد و نه مطرح می باشد بلکه مقصود آن است که پی ببریم این موضوعات و پرسش ها چگونه می توانند واقعیت بازارها را روشن کنند و در عمل بتوانیم به تحلیل هایمان تکیه کنیم و با در دست داشتن برنامه ، تصمیم منطقی و قاطعی بگیریم. مهمترین کار هم نیز این است که با استفاده از ابزارهای تحلیلی ، روش و فرایند مشخصی را برای تصمیم گیری پایه ریزی کنیم پس با دید نوینی ما به تحلیل تکنیکال و تعیین استراتژی مشخص، مدیریت سرمایه گذاری را بهبود خواهیم داد.

 با تشکر – خلیل رحمانی