شناخت خود

 

هرچه بیشتر خود را بشناسید، معامله گر بهتری خواهید شد. استفاده از تقاط قوت و ضعف روانشناسی ریسک را در شما بهبود می بخشد و طراحی یک برنامه مدیریت سرمایه ی کارآمد و مداوم را برایتان آسان تر می سازد.

 

دو راه تشخیص نقاط ضعف خود:

 

الف)  تشخیص ضعف شناخته شده ای است که می تواند به نقطه قوت تبدیل شود مانند ترس در انجام معامله و آمادگی برای معامله و ورود به بازار

 

ب)  راه دیگر تشخیص ماهیت شگفت آور ذهنمان است، می توانیم فرآیند فکری ویژه ای را دوباره بنا کنیم مانند داشتن اضطراب که در اثر آن قادر به طراحی برنامه شخصی امان نشویم. برنامه را باید طوری تنظیم کنیم که مارکت کمتر اضطراب آور باشد

 

فلسفه چینی یین و یانگ، تضاد در دنیای پیرامونمان را تشریح می کند. این فلسفه معتقد است که سیاه و سفید مطلق وجود ندارد به این معنی که در جهان هیچ صدرصدی وجود ندارد و اینکه یین و یانگ، خوب یا بد نیستند بلکه آنها ذات وجودی خودشان هستند همانند نقاط قوت و ضعف ماست که آنها الزاماً خوب یا بد نیستند. اینکه آنها (نقاط قوت و ضعف ) چه چیزهای هستند در پیشرفت ما به عنوان یک معاملگر ارزشمند می شود، باید در رویکردمان تعادل باشد تا پیوسته موفقیت کسب کنیم به طور مثال: خوشحالی مفرط پس از یک پیروزی و یا اعصبانیت بالا پس از یک شکست اصلاً خوب نیست. بلکه داشتن یک گرایش احساسی متعادل که در آن همه تضادهای ما در سازگاری باشند، بهترین نتیجه مالی را برایتان به ارمغان خواهد آورد.

 

فهم درونی ویژگی های شخصی ما را در موضع قدرت قرار می دهد، این درونگری مارا قادر می سازد تا بتوانیم بین توانایی ها و ضعف هایمان هماهنگی ایجاد کنیم

 

نکته کلیدی: معامله و موفقیت در بازارهای مالی فقط دانستن یک روش استثنایی یا داشتن سیستم سودآور نیست بلکه نیازمند شناخت کاملی از خودمان، به همراه یک سیستم سودآور است. این شناخت همه جانبه موجب رسیدن به یک معامله کامل می شود.

 

فلسفه چینی ها در کل بیان میکند فی نفسه خوب یا بد وجود ندارد، ولی در بین تضادها هماهنگی وجود دارد به فرض مثال ویژگی اطاعت ممکن است در حوزه معامله یک نقطه قوت محسوب شود اما در حوزه دیگر نشان از ضعف باشد پس فراموش نکنید گاهی اوقات یک ضعف شناخته شده می تواند به یک توانایی تبدیل شود. بستگی به این دارد که چگونه به این کیفیت های درونی و ویژگی هایی که مقصد نهایی را تعیین می کنند نگاه کنیم.

 

رو به آیینه بیاستید چه چیزی میبینید؟؟ تمام نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید. وقتی موقعیت خود را ارزیابی کردید، باید اراده کنید که نقاظ ضعف خود را از بین برده و به نقاط قوت خود بیافزاید. به فرض مثال در تحلیل بنیادی ضعف داریم، شروع به جمع آوری منابع و مطالعه آنها می کنیم و سپس بر اساس دانسته های کسب شده، بازار را مورد پایش قرار می دهیم.

 

به یاد داشته باشید نقاط ضعف و قوت دو امر کاملاً نسبی هستند. مثلاً کمی ترس یا اندکی طمع آن قدرها هم بد نیست. کمی ترس تا جای که بر ما غلبه نکند، ما را نسبت به قدرت بازار هوشیار نگه می دارد. اندکی طمع به ما در ایجاد روش های سودآور انگیزه می دهد، احساسات تا جایی که از اختیارمان خارج نشود و در حد تعادل و توازن باشد مفید است.

 

نکته کلیدی: سالی یکبار داشته های خود را ارزیابی کرده و پیشرفت خود را پیگیری کنید. بعضی از ویژگی ها قابل تغییر نیستند و این امر کاملاً طبیعی است. هدف، افزایش توانایی ها و کاهش ضعف هاست.

 

با تشکر – خلیل رحمانی

4.7/5 - (15 امتیاز)
4.7/5 - (15 امتیاز)