بخش پشتیبانی

آموزش مدیریت ریسک و سرمایه – روش مارتینگل

  • خلیل رحمانی
  • ۹۶/۱۱/۰۴
  • بدون دیدگاه

روش های مدیریت ریسک و سرمایه (مارتینگل)

 

مارتینگل به اختصار به روشی گفته می شود که با وارد شدن یک معامله به زیان حجم معامله بعدی دو برابر می شود.

 

در این روش که تا حدود زیادی به سبک معاملاتی کاری ندارد با ورود معامله به زیان در فواصل مشخص به حجم معامله افزوده می شود تا بوسیله بازگشت و اصلاح قیمت در بازار، نه تنها زیان اولیه پوشش داده شود بلکه مجموع معاملات وارد سود شود.

 

مثال : فرض کنیم معامله گری در قیمت 1.40 یورو به دلار با حجم یک لات وارد معامله خرید شده است ، در صورتی که بازار خلاف پیش بینی وی در جهت نزولی به 1.38 برسد معامله گر فوق با نپذیرفتن زیان 2 لات دیگر به معامله خرید اولیه اضافه می کند به همین ترتیب با پایین آمدن بازار در قیمت 1.36 چهار لات دیگر به حجم معامله خود اضافه می کند. بدیهی است اگر بازار نیمی از فاصله پایین ترین معامله وی تا بالاترین معامله وی را طی کند نه تنها وی بدون ضرر بلکه با کسب سود از مجموع معاملاتش خارج می شود.

 

مزایا و معایب

اما ایراد این روش این است که شاید در 99 درصد مواقع این روش جواب دهد اما کافیست تا بازار یکبار اصلاح نیمی از فاصله مورد نظر معامله گر را انجام ندهد در نتیجه وی آنقدر به حجم معامله خود اضافه کند تا در نهایت ضرر شناور وی به حدی برسد که مارجین کال شود و کل سرمایه خود را از دست بدهد. این موضوع شاید بسیار بعید به نظر بیاید ولی از آنجا که در بازارهای مالی هر اتفاقی برای نرخ محتمل است بنابراین ریسک چنین حالتی بسیار بالاست. با اینکه بازده این روش می تواند بسیار مناسب باشد اما به این دلیل که تنها با یک بار ضرر کل حساب از بین می رود به هیچ عنوان توصیه نمی شود از این روش برای معاملات استفاده شود.

 

دیدگاه معامله گران مارتینگلی

اشاره شد که معامله گر زیان خود را نمی پذیرد و مدام به حجم معاملات خود اضافه می کند تا در نهایت یا بازار وسیله اصلاحی که انجام می دهد جبران زیان های شناور را انجام دهد و یا حساب به حداکثر ضرر شناور برسد و تمام معاملات با زیان بسته شوند.

 

حالت دیگری که بعضی از معامله گران از آن استفاده می کنند حالتی است که اگر در یک معامله زیان داشته باشند و آن معامله را تسویه کنند در معاملات بعدی حجم را دو برابر می کنند تا بدین وسیله هم ضرر معاملات قبلی را پوشش دهد و هم در معامله جدید به سود برسد. ریسک این سبک مارتینگل بسیار بیشتر از ریسک حالت قبلی مارتینگل است دلیل این ریسک بیشتر به خاطر کاهش قدرت معامله وکاسته شدن از اصل سرمایه به خاطر پذیرش زیان قبلی است.

 

نتیجه گیری: این روش نیز نزد قمار بازان مقبولیت دارد و به هیچ عنوان برای معامله گری در بازارهای مالی که با قمار بسیار تفاوت دارد به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

 

با تشکر – خلیل رحمانی

4.9/5 - (61 امتیاز)
4.9/5 - (61 امتیاز)
برچسب‌ها:

خلیل رحمانی

تماشای همه‌ی مقالات
خلیل رحمانی متولد 68 از توابع جنوب استان فارس با تحصیلات عالیه در رشته مهندسی فناوری اطلاعات IT، گرایش امنیت اطلاعات، دارای بیش از پانزده سال سابقه معامله گری و  فعالیت در بازارهای مالی و دپارتمان های توسعه و تحقیق کارگزاران بین المللی است. شما قادر هستید مطالب و فعالیت ها را در انجمن ها و سایت های بورسی و اقتصادی فارسی زبان و همچنین شبکه های اجتماعی با جستجو نام ایشان دنبال نمائید که شامل مطالب آموزشی و تجزیه تحلیل از انواع بازارهای مالی همچون بازار تبادلات ارزی، بازار کالا، بازار سهام آمریکایی اروپایی و غیره... در حوزه تحلیل فاندامنتال (بنیادی)، تحلیل تکنیکال (تئوری موجی شخصی)، تحلیل انتظارات و تحلیل بین بازاری و .. نیز می باشد.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید