روانشناسی ریسک و ساختار ذهن معامله گر

روانشناسی هر شخص ، ورود و خروج به هر معامله ای را تحت تاثیر خود قرار میدهد ، بهترین ها در عرصه معاملگری با احساسات در حال نزاع هستند.

ویژگی های به خصوصی هستند که به معاملگران و سرمایه گذاران کمک میکند تا به صورت مداوم سود نمایند. بعضی ویژگی ها وجود دارد و برخی دیگر نیز ، باید کسب شوند ، کسب این ویژگی ها ، ممکن است زمانبر باشد اما چاره ای نیست جز کسب آنها…

نکته کلیدی : پانزده مسئله ، که مانع دستیابی به “ساختار ذهنی معاملگر” می شود ، در زیر نوشته شده است. این 15 مسئله را در هنگامی که معاملاتتان در ضرر هست ، می بایست مرور کرد تا عادات بد خود را متوجه شوید.


1- ترس از ضرر : دلیل معمول این است که معاملگر از باختن می ترسد و احساس می کند دیگر نمی تواند ضرری را تحمل کند. اعتماد به نفس این معاملگر در خطر است.

2- خارج شدن خیلی زود از معامله: اضطراب با بستن معامله از بین می رود. این ناشی از ترس از بازگشت معامله است. معاملگر نیاز به موفقیت آنی را در خود حس می کند.

3- امیدوار بودن و آرزو کردن: معاملگر نمی خواهد کنترل یا مسئولیت معامله را بر عهده بگیرد. معاملگر توانایی قبول واقعیت حال بازار را ندارد

4-  عصبانیت ، بعد از ضرر کردن در یک معامله: در معاملگر احساس قربانی بودن در بازار وجود دارد. انتظارات غیر منطقی منجر می شود که به معامله ای خاص بهایی بیش از حد داده شود. انتظار بیجا از بازار فقط عامل ضرر کردن است

5- معامله کردن با سرمایه ای که تحمل از دست دادنش را ندارید: وقتی که معامله ، آخرین امید ما برای موفقیت است، انسان احساس استیصال می کند. معاملگران وقتی می ترسند فرصتی را از دست دهند ، در این دام گرفتار می شوند . فقدان نظم و داشتن طمع عامل دیگری می توانند باشند.

6- اضافه کردن به معامله ای در حال ضرر : معاملگر نمی خواهد قبول کند که معامله اش اشتباه بوده و امیدوار است که ورق برگردد. اعتماد به نفس معامله گر در خطر است.

7- معامله کردن وسواسی: معامله گر در هیجان بازار غرق می شود، به معامله کردن اعتیاد دارد و به جای معامله قمار می کند. این ها وقتی معامله نمی کنند ( مثلاً اول هفته ) دچار مشکل می شوند. این معامله گرها عقده معامله کردن دارند.

8- خوشحالی بیش از اندازه بعد از یک معامله سودده: این معامله گر به غلط احساس می کند کنترل بازار را در دست دارد

9- کم کردن سودهای حساب ، محدود کردن سودها : در این موقعیت معامله گر خود را لایق موفقیت ( سود کردن ) نمی بیند . معمولاً این موضوع به مسائل روانشناسی مانند کمبود اعتماد به نفس بر میگردد.

10- تبعیت نکردن از سیستم معامله: معامله گر به واقع به درست کار کردن سیستمش اعتقاد ندارد. شاید با شخصیتش هماهنگ نیست، به هیجان بیشتری در معامله نیاز دارد و یا به توانایی خود در انتخاب سیستمی مناسب اعتقاد ندارد.

11- تجدید نظر در مورد معامله: ترس از ضرر یا اشتباه ، معامله گر را دودل می کند. شخصی کمال گرا می تواند این مشکل را تجربه کند. از دلایل آن می توان به این موارد اشاره کرد: خواستن یک امر مسلم در حالی که مسلم، وجود خارجی ندارد، عدم درک ضرر به عنوان جزء همیشگی معامله ، قبول نکردن ریسک در معامله.

12- معامله کردن با حجم نامناسب : این ذهنیت که معامله همواره سودآور است، باعث می شود معامله گر عمیقاً اهمیت ریسک و مدیریت سرمایه را درک نکند. معامله گر ممکن است مسئولیت مدیریت ریسک را نپذیرد یا آن قدر تنبل باشد که حوصله ی محاسبه حجم مناسب معامله را نداشته باشد

13- معامله کردن بیش از حد: معامله گر فائق شدن بر بازار را یک نیاز درونی می داند . از دلایلش می توان به طمع و انتقام جویی از بازار به خاطر ضرر قبلی نام برد. هیجان ناشی از معامله شبیه مشکل شماره 7 است

14- ترسیدن از معامله: معامله گر با ریسک راحت نبوده، از ضرر کل سرمایه اش یا مورد تمسخر قرار گرفتن ، می ترسد و هیچ اطمینانی به سیستم معامله یا به خودش ندارد

15- عصبی بودن بعد از یک روز معامله: معامله گر تحت فشار شدیدی احساسی در طول روز قرار دارد. این فشار ناشی از مواردی مثل ترس و طمع می باشد. بیش از حد به نتایج معامله توجه می کند و به فرآیند یادگیری مهارت در معامله توجه کمتری دارد. معامله گر به پول بهای بیش از اندازه می دهد ، در حالی که این انتظارات منطقی نیست

آیا از بین پانزده مانع ، موردی را در خود می بینید یا خیر؟ این پانزده مانع برای رسیدن به درک عمیق تری از خود و شناسای مشکلات مطرح شده است. بعضی از این مشکلات به طور مستقیم با طراحی سیستم مدیریت سرمایه تان در ارتباط هستند به مانند شماره دوازده ، مشکلات مخرب که در حال تجربه شان هستید یادداشت کنید و وقتی پلان معاملاتی خود را مکتوب کردید ، دوباره نگاهی بیاندازید تا متوجه شوید که آیا برخی از این مشکلات حل شده اند یا نه ! چرا که شناسایی موانع ، مهمترین کار در جهت دستیابی به اهداف می باشد.

بدست آوردن ساختار ذهنی معاملگر ، رسیدن به سوددهی است ، یعنی رسیدن به آرامش و سعادت در معامله، پس شناسایی موانع پیش رو ، شما را یک قدم به نیروانا نزدیک تر میکند.( نیروانا مکان یا شرایطی از آرامش و سعادت است ، نیروانا را هدف خود قرار دهید تا حقیقت شما شود )

با تشکر – خلیل رحمانی

5/5 - (2 امتیاز)
5/5 - (2 امتیاز)