روش های مدیریت ریسک و سرمایه ( مدیریت هرمی )

 

در روش مدیریت هرمی که بسیار شبیه به روش آنتی مارتینگل هست معامله گر در یک معامله مجزا به حجم معامله خود اضافه نمی کند بلکه پس از یک دوره کسب سود یا زیان حجم معاملات خود را تغییر میدهد.

 

نعریف: در استراتژی مدیریت هرمی معامله گر در یک دوره خاص با حجم ثابتی معامله انجام می دهد و در صورتی که توانست مقدار مشخصی سود از بازار بدست بیاورد حجم خود را بیشتر می کند.

 

مثالیک معامله گر با 1000 دلار اقدام به افتتاح حساب می کند. در ابتدا با حجم 0.1 لات وارد معامله می شود. در صورتی که توانست بر فرض به 500 پوینت مثبت برسد حجم خود را به 0.3 لات افزایش می دهد. به همین ترتیب برای خود هدف گذاری های بالاتری انجام می دهد.

 

این روش نه به مانند روش حجم ثابت ریسک ثابت دارد و با افزایش سود ها بازدهی روش کاهش پیدا می کند و نه مانند روش های مارتینگل و آنتی مارتینگل فشار ذهنی در زمان معاملات به معامله گر وارد می کند.

 

دو نکته مهم در این روش باید در نظر گرفته شود:

  1. هدف گذاری مقدار پوینت و مقدار افزایش لات در این روش تا حدود زیادی سلیقه ای است و اهمیت بسیاری برای حداکثر کردن سود دارد.
  2. چه در صورتی که حساب معاملاتی دارای سود یا ضرر باشد، معامله گر از ابتدای معاملات خود بایست بداند با چه مقدار ریسکی برای معاملات اقدام خواهد کرد و بداند که حجم معاملات پس از زیان ها چگونه تنظیم و برخورد کند و در صورتی که حساب وی از ابتدا در زیان رفت نسبت به حجم معاملات چه رفتاری را نشان دهد.

 

لحاظ کردن این دو نکته و پاسخ گویی به این سوالات مواردی است که نمی توان قانون یا توصیه یکسان برای همه در نظر گرفت و به نوعی این موارد شخصی است. دلیل شخصی بودن این موارد به این موضوعات بر می گردد که مقدار سرمایه، درجه ریسک پذیری، روش های معاملاتی و هدف گذاری های افراد مختلف در بازار متفاوت است و از آنجا که هر فرد پاسخی منحصر به فرد به سوالات فوق می دهد نحوه برنامه ریزی برای این سبک معاملات موردی شخصی می باشد.

 

در نتیجه: این روش هم به دلایل پیچیده بودن و امکان اشتباهات انسانی به افراد تازه وارد و معامله گران تازه کار توصیه نمی شود.

 

با تشکر – خلیل رحمانی

5/5 - (1 امتیاز)
5/5 - (1 امتیاز)