مدیریت ریسک و سرمایه 

 

برای ورود به هر بازار و هر حرفه ای نیاز است به اصول و پایه های آن کار اشراف پیدا کرد. برای معامله گران بازار های مالی نیز یکی از مهمترین ملزومات آگاهی نسبت به مسائل مهم تاثیرگذار در نتیجه گیری آنها است. برای به سود رسیدن در بازارهای مالی همانند بازار تبادلات ارزی یا بورس سهام، معامله گر نیاز است که به سه اصل که به نوعی می توان آنها را دو اصل کلی برشمرد اشراف کامل داشته باشد. این دو اصل عبارتند از:

  1. دانش و تجربه
  2. مدیریت معاملات

 

در مطالبی که دیگر سایت ها بیشتر به آن پرداخته شده قرین به اتفاق در زمینه دانش و تجربه که از دو دیدگاه تحلیل فاندامنتال (بنیادی ) و تحلیل تکنیکال می باشد. اما در مطالب پیش رو قصد داریم شما را با روش های مدیریت فردی و مدیریت ریسک سرمایه که هر دو را در کنار هم “مدیریت معاملات” می نامیم، آشنا کنیم.

 

تعریف: مدیریت ریسک و سرمایه یا به صورت عامیانه مدیریت معاملات، به شرایطی که معامله گر در آن به دنبال حداکثر کردن سود با کمترین ریسک به وسیله مدیریت تعداد و حجم مبادلات است، گفته می شود. به عبارت ساده تر مدیریت معاملات به فرایندی گفته می شود که در آن برای برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل شرایط برای رسیدن به مقصود مورد نظر که سود است، تصمیم گیری می شود.

 

مشخص است که ایجاد اختلال و نامشخص بودن هرکدام از شرایط بالا می تواند روند به سود رسیدن حساب را متوقف و یا معکوس کند. این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که شاید با رعایت نکردن مدیریت ریسک و سرمایه یا عدم رعایت نظم و انضباط معامله گری (دیسیپلین)، یک معامله یا تعدادی از معاملات به سود برسند، ولی نتیجه نهایی به احتمال بسیار زیاد منجر به زیان و از دست رفتن سرمایه و حساب می شود. برای رعایت این نکات بحث مدیریت معاملات و تسلط به روش تحلیل بازار الزامی است.

 

نکته کلیدی: تسلط به روش معاملاتی بدین معنی است که شما از قبل برای هر اتفاقی در بازار، پاسخ روشنی داشته باشید و توانایی عمل به پاسخ مربوطه را داشته باشید.

 

به محص اینکه ببینید چگونه مدیریت سرمایه خوب، سود شما را تضمین می کند و شما را از ریسک و ورشکستگی   Risk-Of-Runنجات می دهد ، موضوع محبوب شما در زمینه معامله خواهد شد.

 

چرا مدیریت سرمایه خسته کننده است؟ وارد شدن به بازارهای مالی با طوفانی از هیجان، فعالیت و بی پروایی همراه است و این دقیقا رفتاری است که اکثریت معاملگرها به مشکل بر میخورند. تحمل نابودی همه سرمایه تان وقتی که معامله به یکباره در مسیر مخالف حرکت میکند ، اتفاقی که به شما می فهماند به چیزی فراتر نیاز دارید، اکنون معامله جذاب، جای خود را به یک معامله اضطراب آور داده است. البته آدرنالیل خون بالا می رود، قلب سریعتر می تپد، کف دست عرق میکند و علائم فیزیکی حاصل از اضطراب خود را نشان می دهد، چطور این اتفاق افتاد؟ آن قدر شهامت داشتیم که وارد معامله شویم، مطمئن بود! نبود ؟ ما نمی توانیم اشتباه کنیم، می توانیم؟ حالا که تا اینجا معامله از دست رفته است، نمی توانیم این ضرر را تحمل کنیم، می توانیم؟

 

اغلب این تحولات روانی در معامله ای که در مسیر مخالف حرکت می کند، طی ورود به بازار و ریسک پول واقعی بدون داشتن برنامه، حد ضرر و سیستم مدیریت سرمایه اتفاق می افتد. همه اینکارا باید قبل از شروع معامله انجام شوند.

 

این اتفاق بسیار رایج می باشند برای بهترین ما هم روی می دهد. بدون توجه به دلایل این، حدس می زنم که همه متفق القول باشیم که از دست دادن سرمایه، واقعا جالب و هیجان انگیز نیست! جدا از داشته هایتان برای طراحی یک برنامه باید وقت بگذارید و از همه مهمتر، انرژی احساسی خود را به چگونگی نگاه به بازار و پول معطوف کنید.

 

نکته کلیدی: ارتقا روانشناسی کنترل ریسک، جزئی حیاتی در طراحی برنامه مدیریت سرمایه شخصی می باشد. می بایست با مطالعه و تمرین های فراوان کسب نمائید.

 

بعضی اوقات معامله گران برنامه رویایی طراحی می کنند و نمی توانند از نظر روانی به آن پایبند بمانند، چرا که ذهن آن ها به خوبی پیشرفت نکرده است. اینکار زمان می برد، اما همان طور که سود در نتیجه ی یک سیستم مدیریت سرمایه مناسب بیشتر می شود، شما هم از لحاظ روانی قوی تر می شوید.

 

قدم اول این است که مدیریت سرمایه را جذاب و هیجان انگیز کنید، پول درآوردن هم جذاب و هم هیجان انگیز است اگر این جمله را در قالب سیستم مدیریت سرمایه در نظر بگیرید، در بازی معامله بسیار جلو خواهید افتاد.

 

مثال: به جای اینکه از رسیدن قیمت به حد ضرر مضطرب شوید، که حالت طبیعی هست، آن را به عنوان پله ای برای رسیدن به موفقیت تلقی کنید. به خود بگویید که اگر حد ضرر ( استاب لاس ) نباشد می بایست تمام سرمایه خود را به بازار تقدیم کنم و دیگر هیچ فرصت زمانی و حتی سرمایه ای برای جبران تمام ضرر ها وجود نخواهد داشت و هزینه فرصت زیادی را بایست متحمل شوم.

 

وقتی روانشناسی بازار مورد بحث قرار می گیرد، ترس و طمع اغلب معمول ترین احساساتی هستند که مورد بحث قرار می گیرند، در حالی که علاوه بر اینها احساسات دیگر نیز به همین اندازه مهم می باشند، همانند: پشیمانی، اضطراب، سرزنش، دودلی، عصبانیت، بی تفاوتی و انکار و عدم پذیرش مسئولیت…

 

همه ما تحت تاثیر محرک های روانی هستیم، کاری که یک سیستم مدیریت سرمایه ی خوب انجام می دهد این است که محرک های منفی را کم و محرک های مثبت را زیاد می کند. ترس و اضطراب محرک های منفی هستند و هرچه از این محرک ها کمتر داشته باشید بیشتر سودده خواهد بود. برای شناخت احساسات مثبت و منفی ای که در حین معامله تجربه می کنبد، شخصیت و احساسات خودتان را بررسی کنید.

 

هدف: هر احساس منفی که ممکن است داشته باشید کم کنید و به احساسات مثبت بیافزایید.

 

با تشکر – خلیل رحمانی

ریسک، ریسک به ریوارد، ریسک چیست، ریسک سیستماتیک، ریسک فری در فارکس، ریسک نکول، ریسک بازار، ریسک نیوز، ریسک اعتباری، ریسک فری

5/5 - (21 امتیاز)
5/5 - (21 امتیاز)