روابط و همبستگی در بازار ارز

در درس اول اشاره شد که تحلیل بین بازاری دو شاخه متفاوت می تواند داشته باشد. شاخه اول بحث تحلیل ارتباط بین ابزارهای داخل یک بازار مانند تاثیر دو جفت ارز بر یکدیگر است و بحث دیگر ارتباط بین بازارهای مختلف اعم از بازار سهام ، بازار اوراق قرضه، بازار کالا و بازار تبادلات ارز و ارتباط ابزارهای آنها با یکدیگر است.

گفتیم در بخش اول داده های یک بازار بر حسب شرایط نزدیکی دو داده نسبت به یکدیگر می تواند به هم نزدیک باشد و در بخش دوم جابجایی سرمایه بین دو بازار مختلف می تواند بر عرضه و تقاضا تاثیر بگذارد. در این بخش به سه روش مرسوم برای ارتباط بین دو بازار یا دو نمودار اشاره می کنیم.

ابزارهای مورد استفاده در تحلیل بین بازاری

 در تحلیل بین بازاری به مانند سایر روش های تحلیلی برای هر کدام از شاخص ها و گزینه های تحلیلی می توان از سه روش تحلیل تکنیکال ، تحلیل بنیادی و تحلیل انتظارات استفاده کرد. نکته ای که وجود دارد و بسیار بر روی آن تاکید می شود استفاده از ابزارهایی است که حالت پیشرو یا Leading دارند چرا که ابزارها و تحلیل هایی که گذشته بازار را تعریف و تحلیل می کنند از کارایی مناسب در تحلیل بین بازاری برخوردار نیست.

در تحلیل تکنیکی توصیه می شود از ابزارهایی استفاده شود که در مرحله اول جهت و روند جفت ارز را نشان می دهند و در عین حال شرایط تاخیری و عقب بودن از بازار را نداشته باشند. نمونه هایی که در این زمینه به طور کلی می توان معرفی کرد عبارتند از الگوهای کلاسیک و هارمونیک ، اندیکاتورهای پیشرو، خطوط حمایت و مقاومت کلیدی و الگوهای شمعی و در نقطه مقابل ابزارهایی که شاید چندان در راستای استفاده از تحلیل تکنیکال برای تحلیل بین بازاری مفید نباشند عبارتند از اندیکاتورها و شاخص ها تاخیری یا Lagging …

در زمینه تحلیل بنیادی نیز تمرکز بر روی ریسک های آینده باید باشد و داده هایی که اثر کلان و مهم دارند مورد بررسی قرار بگیرد و در زمینه تحلیل بنیادی داده هایی که شاخص های اقتصادی و داده های ارزی که دارای ارزش و کلاس B و C هستند به دلیل اینکه تاثیر عمیق و قابل توجهی در بازار ندارند و فقط شکل دهنده داده های کلاس A هستند از اهمیت اندکی برخوردارند در عین حال در هر بخش از تحلیل داده در صورتی آن شاخص یا داده اقتصادی اثر خود را از گذشته در بازار نگذاشته باشد اهمیت دارد در غیر اینصورت اثر آن کمرنگ و بدون استفاده در تحلیل بین بازاری می شود. در مورد تحلیل انتظارات نیز به دلیل منابع اندک و معرفی نشدن این تحلیل در آکادمی در این درس استفاده نمی شود.

با تشکر – خلیل رحمانی

5/5 - (1 امتیاز)
5/5 - (1 امتیاز)