تصحیح قیمت به اصطلاح تخصصی کارکشن Price Correction

 

بخشی از دغدغه های اصلی معامله گران آن است که روند کجا عوض می شود و چگونه بین تصحیح، دوره های تثبیتی و تغییر روند تمایز قائل شوند.

 

از آنجایی که سقوط بازار با سرعت و شدت بیشتری صورت می گیرد، اغلب معامله گران غافل گیر می شوند و مدتی با تغییرات قیمت درگیر خواهند بود. اگر در یک بازار افزایشی باشیم مهمترین موضوع برای ما این است که چه زمانی باید کاهش ها را جدی بگیریم و واقعاً کدوم نزول به تغییر روند منجر می شود.

 

www.fxcma.com , Correction EURUSD

www.fxcma.com , Correction EURUSD

 

در ساختار هر روند به حرکت های هم جهت، خلاف جهت و نوسان برخورد می کنید و می دانیم چه در بازار افزایشی و چه در بازار کاهشی باشیم روند و مسیری که قیمت ها در آن جریان دارند در هر حرکت و موجی با تصحیح همراه خواهد بود. (مانند شکل بالا که در یک روند صعودی برگشت های خلاف روند اصلی را مشاهده می کنید)

 

نوع حرکات

هر حرکت خلاف جهت روند عمومی بازار را می توانیم تصحیح بگوییم.

با این حال می بینیم که حرکت های خلاف جهت:

  • هم از جنبه زمان 
  • هم از جنبه میزان

با یکدیگر متفاوت هستند که همه آنها را به دو بخش:

  1. تصحیح گذرا 
  2. تصحیح کامل

دسته بندی میکنیم.

 

ویژگی روندهای اصلاحی

ویژگی هر تصحیح آن است که بخشی از حرکت یک سویه ریز موج ها و روندهای میانی را تعدیل و اصلاح می کند بنابراین در یک شناخت عمومی آنها نباید به یک روند تبدیل شوند. خاصیت دیگر تصحیح آن است که همراه با روند دیده می شود و نباید هر موج از حرکت های بدون روند را با تصحیح اشتباه گرفت.

 

اصلاح موقت و گذرا

معمولاً تصحیح گذرا تغییر آنی و قدرتمندی نیست و بیشتر به صورت حرکت تدریجی خلاف جهت جریان بازار طی یک هفته یا در مدتی کمتر از یک ماه دیده می شود. تصحیح گذرا روند را برای زمان کوتاهی بین چند روز یا کمتر از یک ماه متوقف می کند که البته این تغییرات حرکت خلاف جهت روندی را پایه ریزی نمی کند.

 

اصلاح کامل

در مقابل تصحیح کامل توقفی را برای روند میان مدت ایجاد می کند و به شکل الگوی سقف و کف ظاهر می شود. تصحیح کامل نشانه ای از پایان آخرین روند بازار است و اگر زمینه تغییر روندی را ایجاد نکند به طور طبیعی نشانه تداوم روند اصلی است که در اصطلاح می گویم تصحیح کامل روند جدیدی را پایه ریزی می کند. در واقع پس از پایان هر تصحیح کامل می توانیم روند جدیدی را پیش بینی کنیم که با جریان اصلی بازار همراستا است.

 

نوسان

مفهوم نوسان هم مهم است چون گاهی می شنویم که تغییرات بزرگی ده تا بیست درصد طی چند هفته هم نوسان گفته می شود. اما در واقع نوسان افزایش یا کاهش قیمتهایی است که در طی روندها اتفاق می افتند و در جریان یک بازار کاهشی یا بازار افزایشی در دوره بسیار کوتاه مدت به طور پیوسته رخ می دهند.ویژگی نوسان آن است که هیچ گاه حرکت های آن باعث تشکیل سقف و کف یا توقف یا تغییر روند جاری نمی شود و معمولاً این حرکت های نوسانی در طول یک روز یا طول یک هفته اتفاق می افتد.

نوسان ها پیام های خیلی معنی داری را برای تحلیل گر نمی فرستند و تنها درجه تغییرپذیری بازار را در شرایط فعلی نشان می دهند.

بالا و پایین شدن های بازار معمولاً وقتی تند می شود که شفافیت کافی وجود ندارد و اطلاعات جدید ارزش زیادی برای بازار پیدا می کند.

 

زمان اصلاح

زمان پایان روند اصلاحی وقتی فرا می رسد که بازار در زیر کف قبلی بسته شده اما معامله گر تشخیص می دهد که بازار قدرت کافی برای ادامه مسیر ندارد. هر زمان بازار به کف قبلی نفوذ کرد نخستین هشدار فرستاده شده و هنگامی که واقعاً قیمت بسته شود مهمترین نشانه ظاهر شده است با این حال تثبیت قیمت بالای کف قبلی هشدار نهایی از پایان دوره تصحیح است.

معمولاً وقتی بازار در روند افزایشی بلندمدت یا میان مدت قرار دارد خیلی دشوار است که کاهش های احتمالی را شکار کنیم. مشکل واقعی آنجاست که اگر به پایان روند افزایشی میان مدت برسیم همیشه هرگونه کاهش قیمت لزوماً به معنی تشکیل روند کاهشی نیست. گاهی افراد با کشیدن یک خط روند ساده و شکست آن سریعاً تصمیم فروش می گیرند اما نزول بازار به میزان مورد انتظار ادامه پیدا نمی کند و در مدت کوتاهی قیمت ها دوباره رو به بالا پیش می روند. در اغلب موارد پس از پایان دوره تصحیح تازه معامله گران متوجه می شوند که باید استراتژی فروش را کمی زودتر پیدا می کردند و یا حتی زودتر اقدام به شناسایی سود می کردند. ( آفست OffSet معاملات گفته می شود)

 

نکات مهم روند اصلاحی

  1. اگر تحلیل درستی از شرایط و موقعیت بازار نداشته باشیم پیاده کردن و تعیین استراتژی مناسب هم دشوار می شود. یک دوره تصحیح کوتاه مدت فرصت خوبی را برای سفته بازان فراهم می کند. اگر معامله گر بتواند درک درستی از شرایط داشته باشد در موقعیت مناسب هم می تواند از بالاترین سطوح بفروشد و هم می تواند از قراردادهای حق انتخاب (اختیار معامله Option) در موقعیت های فروش استفاده کند.
  2.  در شرایط تصحیح در روند صعودی بهترین استراتژی می تواند خرید در کف باشد.( و بلعکس در روند نزولی بهترین کار فروش در سقف می باشد )
  3. اگر روند کوتاه مدت به پایان رسیده باید در انتظار تصحیح گذرا باشیم چناچه نشانه های تغییر روند ظاهر نشده، روند میان مدت ادامه خواهد یافت که در این شرایط بازار خریداران پابرجاست.
  4. بهترین زمان برای خرید تشخیص کمترین سطح قیمت (به طور مثال کمترین قیمت روز یا هفته قبل) است که قیمت در آنجا نفوذ کرده ولی قادر به شکست آن نشده یا نشانه های تشکیل کف به وجود آمده است.
  5. اگر بپذیریم که نگهداری پول به شکل نقد هزینه ای مانند از دست دادن سود بانکی را در بردارد، بنابراین نگهداری هر سهام شرکتی هم می تواند هزینه فرصتی را به همراه داشته باشد. در واقع سرمایه گذار حساب می کند که کدامین وضعیت برای او بیشترین سود را می توانست ایجاد کند. سود بانکی بهتر بوده یا خرید طلا یا این که می بایست در صنعت دیگری معامله می کرد. مهم این است که بدانیم بازار چه زمانی در دوره تثبیت و تصحیح به سر خواهد برد و از همه مهمتر این که زمان روندهای پر قدرت را شناسایی کنیم.

 

با تشکر – خلیل رحمانی

کلمات مرتبط: کارکشن، کارکشن گریماس، کارکشن چیست، کارکشن چیست، کارکشن بورس، کالر کارکشن، معنی کارکشن، امواج کارکشن، تایم کارکشن، روند اصلاح، روند اصلاح چیست، روند اصلاحی چیست، آموزش روند اصلاحی، آموزش کارکشن، روند اصلاحی در تحلیل، روند اصلاح تکنیکال، روند اصلاحی تکنیکال، روند اصلاح فارکس، روند اصلاحی فارکس، کارکشن در فارکس

4.7/5 - (3 امتیاز)
4.7/5 - (3 امتیاز)