پلتفرم های معاملاتی در بازارهای مالی

در بازارهای مالی واسط بین معامله گر و بازار ، نهادهای است با نام کارگزار که به انگلیسی Broker (بروکر) گفته می شود .

این نهاد برای برقراری ارتباط یک پلفرم یا همان نرم افزار در اختیار معامه گر قرار می دهد که معامله گر قادر است از این طریق دستورات و سفارشات خرید و فروش خود را در بازارهای مالی ( انواع بورس ) اعمال نماید. 

یکی از محبوب ترین و ابتدایی ترین نرم افزارهای معاملاتی که در سراسر دنیا استفاده می شود نرم افزاری موسوم به متاتریدر MetaTrader که توسط شرکت متاکوتس طراحی و پیاده سازی شده است ، می باشد . این نرم افزار به دلیل وجود باگ های فراوان در نسخه چهار که عموماً در ایران یکی از پر کاربردترین نرم افزارهاست در حال خارج شدن از میدان و شکل گیری نسخه جدیدتر آن با ورژن 5 هستیم.

نکته کلیدی: این امر طبیعی هست که در پشت نرم افزار که در اختیار افراد و معامله گران قرار می گیرد ، نرم افزاری با امکانات بیشتری در اختیار شرکت های کارگزار به اصطلاح بروکر به عنوان نرم افزار سرور قرار بگیرد که قادر هست اعمالات مختلفی انجام دهد. به دلیل باز بودن و امکانات زیاد در نرم افزار متاتریدر امکان سوء استفاده شرکت های کلاهبردار از افراد بالا می باشد ، پس در این زمینه دقت کافی خرج نمائید.

دوستان عزیز قادر هستند اعمال مشابه ( قراردادن سفارشات و …) را در نرم افزارهای معاملاتی پیشرفته تری همچون سی تریدر ، ای سیگنال و غیره… نیز پیاده سازند که در واقع اصول و مفاهیم مهم می باشد والی اعمال دستورات به سادگی تمام هست و هر یک پلتفرم ها خدمات متفاوتی به معامله گر در امر معامله ارائه می دهد.

معمولاً کارگزاران پلتفرم های معاملاتی ( سکوی معاملاتی ) را با توجه به ابزار مورد استفاده از افراد نسخه های متفاوتی را ارائه می دهند از جمله پلتفرم های تحت جاوا و وب که به سهولت با دسترسی به اینترنت و مرورگر خود قادر به اتصال حساب معاملاتی و اعمال دستورات و تغییرات و مشاهده نمودارها و قیمت ها هستید.

نسخه های دیگری نیز برای موبایل سیستم عامل های اندروید و آی او اس نیز در دسترس هست و در نهایت محبوب ترین و حرفه ای ترین پلتفرم متعلق به سیستم عامل های رایانه ای است که افراد قادر هستند در آن علاوه بر سفارشات خرید و فروش ، اقدام به تحلیل و پیش بینی بازار توسط ابزار تعبیه شده در این نرم افزارها باشند.

ما در این درس نیاز نیست که دقیقاً کار با این پلتفرم ها را به نمایش بگذاریم ، چرا که بی شک هر کدام از شرکت ها دارای چندین پلتفرم و سکو معاملاتی هستند و کافی است که به سایت کارگزاران رفته و در آنجا نرم افزارهای ارائه شده را دریافت و راهنمایی آنها را خوانده و به سادگی همانند نصب هر نرم افزاری ، آن را  نصب کنید.

معمولاً پلتفرم ها هرچه که باشند دارای چند بخش زیر خواهند بود:

  1. پنجره نمودار Chart View
  2. پنجره بازار Market Watch
  3. ترمینال معاملاتی Terminal
  4. ابزارها Tools
  •  در پنجره نمودار شما قادر هستید نمودار ( چارت ) قیمتی در بازه زمانی مختلف ، دارایی های انتخابی خود را مشاهده کنید
  • در پنجره بازار ، شما لیستی از دارایی ها را که معمولاً به صورت مخفف نامگذاری می شوند را قادر به دیدن هستید
  • در ترمینال معاملاتی شما میتوانید صورت وضعیت حساب و موجودی حساب خود را مشاهده کرده و گزارش گیری انجام دهید
  • ابزارها شما را قادر می سازند در هر پلتفرم معاملاتی ، شما بتوانید تحلیل تکنیکی و فنی خود را بر روی دارایی ها پیاده سازی کنید

نکته کلیدی: در یک مقاله به صورت مشروح و کامل ما به معیارهای انتخاب یک کارگزاری خواهیم پرداخت که شما دوستان عزیز قادر هستید با استفاده از این معیارها بهترین کارگزار باتوجه به سرمایه و سبک معاملاتی خود برگزیده و در بازارهای مالی به معامله گری بپردازید. منتهی به دلیل اینکه قوانین کشور ایران در این زمینه محدودیت های داراست به طور کامل از درج نام شرکت خاصی معذوریم و در این رابطه شما قادر هستید با بک آفیس ما ارتباط برقرار نمائید تا اینکه راهنمایی های لازم را دریافت نمائید.

با تشکر – خلیل رحمانی